Hruškový koláč po vinařsku

100 min.
Švýcarsko

Ingredience

    • 400gramůListové těsto
    • 150gramůSmetana 33% (šlehačka)
    • 200gramůJablka
    • 700gramůHrušky
    • 80gramůCukr krupice
    • 30mililitrůCitronová šťáva
    • 3decilitryVíno bílé
    • 3gramySkořice mletá
    • 3gramyHřebíček
    • 60mililitrůŠťáva jablečná 100%
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
14 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka a dvě hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Vložíme do rendlíku, zalijeme jablečnou šťávou, přidáme skořici, citronovou šťávu, hřebíček, víno a cukr a 10 minut povaříme. Uvařené ovoce scedíme, šťávu necháme v rendlíku, vložíme do něj oloupané půlky hrušek a 5 minut povaříme. Vyjmeme ze šťávy a odložíme, vychladlou šťávu rozmixujeme s uvařenými kousky ovoce a svaříme na hustou kaši, necháme vychladnout. Listové těsto rozválíme na plát, kterým vyložíme dortovou formu. Potřeme vrstvou ovocné kaše a pečeme 30 minut ve středně vyhřáté troubě. Potom poklademe půlkami hrušek a pečeme dalších 10 minut. Koláč podáváme horký s kopečkem šlehačky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.