Hruškový koláč po vinařsku
100 min.
Ingredience
- 400gramůListové těsto
- 150gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 200gramůJablka
- 700gramůHrušky
- 80gramůCukr krupice
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 3decilitryVíno bílé
- 3gramySkořice mletá
- 3gramyHřebíček
- 60mililitrůŠťáva jablečná 100%
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
14 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Jablka a dvě hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Vložíme do rendlíku, zalijeme jablečnou šťávou, přidáme skořici, citronovou šťávu, hřebíček, víno a cukr a 10 minut povaříme. Uvařené ovoce scedíme, šťávu necháme v rendlíku, vložíme do něj oloupané půlky hrušek a 5 minut povaříme. Vyjmeme ze šťávy a odložíme, vychladlou šťávu rozmixujeme s uvařenými kousky ovoce a svaříme na hustou kaši, necháme vychladnout. Listové těsto rozválíme na plát, kterým vyložíme dortovou formu. Potřeme vrstvou ovocné kaše a pečeme 30 minut ve středně vyhřáté troubě. Potom poklademe půlkami hrušek a pečeme dalších 10 minut. Koláč podáváme horký s kopečkem šlehačky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.