Hruškový koláč s ananasem

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
4 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kompot z půlených hrušek necháme okapat, 400 ml šťávy si odložíme stranou. Půlky hrušek nakrájíme na tenké plátky. Ananas necháme okapat.
  • 2
    V hrnci smícháme kukuřičnou moučku maizenu, muškátový oříšek, skořici a šťávu z hrušek. Zahříváme až se směs začne vařit a houstnout. Stáhneme z plotny a přidáme hrušky a ananas.
  • 3
    Do zapékací formy 23 x 23 cm vlijeme směs, pokryjeme kousky másla a necháme náplň vychladnout při pokojové teplotě asi 30 minut.
  • 4
    Smícháme mouku se solí, vetřeme máslo a vytvoříme drobenku, přidáme tři lžíce studené vody a vytvoříme vláčné těsto.
  • 5
    Vyválíme plát o síle 3 mm do tvaru formy, přesahující formu o 2,5 cm, těstem pokryjeme náplň. Přesahující těsto založíme dospodu a vytvoříme zvýšený okraj. Do povrchu prořízneme několik otvorů, aby mohla unikat pára. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem.
  • 6
    Pečeme v předehřáté troubě na 220°C 25-30 minut. Hotový koláč necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.