Hruškový koláč s ananasem
55 min.
Ingredience
- Náplň
- 1640gramůKompot hruškový
- 800gramůKompot ananasový
- 1lžíceMouka kukuřičná
- 45gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 45gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 225gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
4 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Kompot z půlených hrušek necháme okapat, 400 ml šťávy si odložíme stranou. Půlky hrušek nakrájíme na tenké plátky. Ananas necháme okapat.
- 2V hrnci smícháme kukuřičnou moučku maizenu, muškátový oříšek, skořici a šťávu z hrušek. Zahříváme až se směs začne vařit a houstnout. Stáhneme z plotny a přidáme hrušky a ananas.
- 3Do zapékací formy 23 x 23 cm vlijeme směs, pokryjeme kousky másla a necháme náplň vychladnout při pokojové teplotě asi 30 minut.
- 4Smícháme mouku se solí, vetřeme máslo a vytvoříme drobenku, přidáme tři lžíce studené vody a vytvoříme vláčné těsto.
- 5Vyválíme plát o síle 3 mm do tvaru formy, přesahující formu o 2,5 cm, těstem pokryjeme náplň. Přesahující těsto založíme dospodu a vytvoříme zvýšený okraj. Do povrchu prořízneme několik otvorů, aby mohla unikat pára. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem.
- 6Pečeme v předehřáté troubě na 220°C 25-30 minut. Hotový koláč necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.