Hruškový pohár s hroznovým vínem

140 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
14 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
4 g
Cukr
46 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a jádřinců zbavené hrušky nakrájíme na malé kostičky, vložíme do misky a ihned pokapeme citronovou šťávou. Polijeme javorovým sirupem a dobře promícháme. Barevné hroznové víno opláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a smícháme s hruškami.
  • 2
    Kondenzované mléko povaříme ve vodní lázni, v plechovce, 120 minut. Necháme dobře vychladnout, můžeme dát i do mrazničky. Ve vysoké nádobě ponorným elektrickým šlehačem vyšleháme na tuhou šlehačku.
  • 3
    Ze smetany také vyšleháme šlehačku a smícháme spolu se šlehačkou z mléka.
  • 4
    Vysoké sklenice do 1/3 naplníme šlehačkou, potom přidáme ovoce a opět šlehačku. Povrch šlehačky polijeme medem a poháry podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.