Hruškový pohár s hroznovým vínem
140 min.
Ingredience
- 3kusyHrušky
- 3mililitryCitronová šťáva
- 200gramůHroznové víno
- 1decilitrSirup javorový
- 300gramůMléko zahuštěné neslazené
- 250gramůSmetana 12% (konzumní)
- 4lžíceMed včelí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
14 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
4 g
Cukr
46 g
Postup přípravy
- 1Omyté a jádřinců zbavené hrušky nakrájíme na malé kostičky, vložíme do misky a ihned pokapeme citronovou šťávou. Polijeme javorovým sirupem a dobře promícháme. Barevné hroznové víno opláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a smícháme s hruškami.
- 2Kondenzované mléko povaříme ve vodní lázni, v plechovce, 120 minut. Necháme dobře vychladnout, můžeme dát i do mrazničky. Ve vysoké nádobě ponorným elektrickým šlehačem vyšleháme na tuhou šlehačku.
- 3Ze smetany také vyšleháme šlehačku a smícháme spolu se šlehačkou z mléka.
- 4Vysoké sklenice do 1/3 naplníme šlehačkou, potom přidáme ovoce a opět šlehačku. Povrch šlehačky polijeme medem a poháry podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.