Hruškový salát s fenyklem a sýrem
15 min.
Ingredience
- 1kusHruška
- 1kusFenykl
- 85gramůSýr Parmezán
- 200gramůPampeliškové listy
- Zálivka
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžíceHořčice
- 1lžíceMed včelí
- 1lžíceCitrónová šťáva
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
183 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omytou velkou letní hrušku a očištěný fenykl rozpůlíme. Z hrušky vykrojíme jadřinec a pokrájíme ji na plátky. Fenykl ostrým nožem nakrájíme na velmi tenké plátky a přidáme do mísy k hrušce. Sýr parmezán nastrouháme na hoblinky. Mladé listy pampelišek dobře omyjeme, vodu setřepeme a listy rozkrájíme na 2-3 díly. Přimícháme je i se sýrem k hrušce.
- 2Připravíme si zálivku: v misce metličkou vyšleháme olivový olej s ostrou hořčicí, tekutým medem, citrónovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Poté vmícháme zálivku do salátu a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.