Hruškový salát s nivou

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
12 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    1/3 nivy dáme do mísy a rozdrobíme ji vidličkou. Sýr smícháme s olivovým olejem, červeným vinným octem, creme double a pepřem. Vznikne hustý dresink.
  • 2
    Hrušky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na špalíčky. Celer omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Hrušky a celer smícháme s hrozinkami a citronovou šťávou. Na salát rozdrobíme zbytek nivy a posypeme polovinou vlašských ořechů.
  • 3
    Před podáváním salát promícháme s dresinkem a rozdělíme na talíře. Zdobíme zbytkem vlašských ořechů a snítkami máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.