Hruškový salát s pikantními ořechy

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Malou hlávku červeného zelí očistíme, rozkrojíme, vykrojíme košťál a pomocí struhadla nakrájíme do mísy tenké proužky. Omyté a oloupané sladké hrušky překrojíme, vykrojíme jadřince a nakrájíme z nich tenké plátky. Červenou očištěnou cibuli pokrájíme na tenká kolečka. Hrušky s cibulí přidáme do mísy k zelí. Vlašské ořechy pokrájíme na čtvrtky, oloupané mandle rozdělíme na polovičky.
  • 2
    V hlubší pánvi rozehřejeme lžíci másla, dáme na něj ořechy s mandlemi a za stálého míchání je opražíme dozlatova. Těsně před dokončením je posypeme grilovacím kořením, několikrát je promícháme, odstavíme z plotny a vyklopíme je do salátu.
  • 3
    Připravíme si zálivku: v misce vymícháme olej s medem a s pikantní hořčicí. Zálivku ochutíme čerstvě pomletým pepřem a lžičkou octa. Zálivkou přelijeme salát, promícháme ho a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.