Hruškový salát s pikantními ořechy
30 min.
Ingredience
- 500gramůZelí hlávkové červené
- 1kusCibule červená
- 1hrstOřechy vlašské
- 1hrstMandle
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1,5lžičkyGrilovací koření
- 2kusyHruška
- Zálivka
- 1lžíceOřechový olej
- 1lžíceMed včelí
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 2špetkyPepř cayenský
- 1lžičkaOcet vinný červený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Malou hlávku červeného zelí očistíme, rozkrojíme, vykrojíme košťál a pomocí struhadla nakrájíme do mísy tenké proužky. Omyté a oloupané sladké hrušky překrojíme, vykrojíme jadřince a nakrájíme z nich tenké plátky. Červenou očištěnou cibuli pokrájíme na tenká kolečka. Hrušky s cibulí přidáme do mísy k zelí. Vlašské ořechy pokrájíme na čtvrtky, oloupané mandle rozdělíme na polovičky.
- 2V hlubší pánvi rozehřejeme lžíci másla, dáme na něj ořechy s mandlemi a za stálého míchání je opražíme dozlatova. Těsně před dokončením je posypeme grilovacím kořením, několikrát je promícháme, odstavíme z plotny a vyklopíme je do salátu.
- 3Připravíme si zálivku: v misce vymícháme olej s medem a s pikantní hořčicí. Zálivku ochutíme čerstvě pomletým pepřem a lžičkou octa. Zálivkou přelijeme salát, promícháme ho a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.