Hruškový závin s nivou
35 min.
Ingredience
- 4kusyHrušky
- 150gramůMáslo čerstvé
- 300gramůSýr Niva (Rokfór)
- 50gramůMandle
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 50mililitrůMléko čerstve polotučné
- 500gramůListové těsto
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
803 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
49 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme hrušky, očistíme je od jádřince a pokrájíme na plátky. Jedno listové těsto rozválíme, potřeme rozpuštěným máslem a posypeme plátky hrušky, nasekanými mandlemi a strouhaným sýrem. Těsto zabalíme do balíčku. Konce pořádně utěsníme, aby obsah při pečení nevytekl. Stejný postup poté praktikujeme na zbylé pláty těsta.
- 2Všechny "balíčky" potřeme ještě rozmíchaným bílkem smíchaným s mlékem a dáme do zapékací mísy. V té pečeme 15 minut při teplotě 180 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.