Hrušky Krásná Helena
50 min.
Ingredience
- 600gramůHrušky
- 1kusVanilkový lusk
- 250gramůČokoláda na vaření
- 1000gramůZmrzlina vanilková
- 1500gramůCukr moučkový
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2358 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
46 g
Sacharidy
485 g
Vláknina
11 g
Cukr
430 g
Postup přípravy
- 1Hrušky spaříme vařící vodou a oloupeme slupky.
- 22 litry vody smícháme s 1500 g cukru a rozříznutým vanilkovým luskem. Uvedeme k varu a svaříme do sirupu. Poté přidáme oloupané hrušky a vaříme 20 minut. Vaříme na mírném plameni.
- 3Uvařené hrušky vyjmeme, přendáme do větší nádoby a zalijeme vychladlým sirupem. Zakryté macerujeme 48 hodin.
- 4Poté hrušky společně s kopečky zmrzliny přendáme do servírovacích misek a zalijeme rozehřátou čokoládou.
- 5Ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.