Hrušky Krásná Helena

50 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2358 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
46 g
Sacharidy
485 g
Vláknina
11 g
Cukr
430 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrušky spaříme vařící vodou a oloupeme slupky.
  • 2
    2 litry vody smícháme s 1500 g cukru a rozříznutým vanilkovým luskem. Uvedeme k varu a svaříme do sirupu. Poté přidáme oloupané hrušky a vaříme 20 minut. Vaříme na mírném plameni.
  • 3
    Uvařené hrušky vyjmeme, přendáme do větší nádoby a zalijeme vychladlým sirupem. Zakryté macerujeme 48 hodin.
  • 4
    Poté hrušky společně s kopečky zmrzliny přendáme do servírovacích misek a zalijeme rozehřátou čokoládou.
  • 5
    Ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.