Hrušky plněné gorgonzolou
10 min.
Ingredience
- 4kusyHrušky
- 2lžíceCitronová šťáva
- 20gramůMáslo čerstvé
- 150gramůSýr Gorgonzola
- 2lžíceOřechy vlašské
- 3lžíceSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
13 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Omyté hrušky rozpůlíme, zbavíme jádřinců a řezné plochy potřeme citronovou šťávou. Do misky vložíme máslo, gorgonzolu, přilijeme smetanu a vše vyšleháme do pěny. Směsí naplníme půlky hrušek zdobičkou.
- 2Hrušky rozdělíme na talíře po dvou půlkách, posypeme nasekanými ořechy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.