Hrušky pošírované v červeném víně

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
172 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
10 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrušky oloupeme a stopky ponecháme. Spodní stranu hrušek mírně seřízneme.
  • 2
    V kastrole zvolna svaříme červené víno s cukrem, citrónovou šťávou a kořením. Když se cukr rozpustí, vložíme hrušky a pod pokličkou zlehka povaříme asi 20 minut. Hrušky často přeléváme vínem.
  • 3
    Měkké hrušky vyjmeme a odstraníme celou skořici. Tekutinu v kastrolu částečně svaříme na sirup. Přelijeme jím hrušky.
  • 4
    Podáváme horké nebo můžeme nechat hrušky vychladnout v sirupu a před podáváním ještě dobře vychladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 13. 8. 2016
Hrušky pošírované v červeném víně
mám ráda sladké a nepiji víno ,ale tohle bylo moc dobré.Použila jsem ji ke zvěřině