Hrušky pošírované v červeném víně
40 min.
Ingredience
- 4kusyHrušky
- 200mililitrůVíno červené
- 50gramůCukr třtinový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1kusSkořice celá
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 4kusyHřebíček
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
172 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
10 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Hrušky oloupeme a stopky ponecháme. Spodní stranu hrušek mírně seřízneme.
- 2V kastrole zvolna svaříme červené víno s cukrem, citrónovou šťávou a kořením. Když se cukr rozpustí, vložíme hrušky a pod pokličkou zlehka povaříme asi 20 minut. Hrušky často přeléváme vínem.
- 3Měkké hrušky vyjmeme a odstraníme celou skořici. Tekutinu v kastrolu částečně svaříme na sirup. Přelijeme jím hrušky.
- 4Podáváme horké nebo můžeme nechat hrušky vychladnout v sirupu a před podáváním ještě dobře vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 13. 8. 2016
Hrušky pošírované v červeném víně
mám ráda sladké a nepiji víno ,ale tohle bylo moc dobré.Použila jsem ji ke zvěřině