Hrušky s koprem a skořicí
30 min.
Ingredience
- 600gramůHrušky
- 300gramůCukr moučkový
- 300mililitrůVoda pitná
- 15gramůSkořice celá
- 20gramůKopr čerstvý
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
8 g
Cukr
84 g
Postup přípravy
- 1Hrušky omyjeme, podélně rozkrojíme, vydlabeme jádřince, hrušky i se slupkou vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme polovinu posekaného kopru, celou skořici, polovinu cukru, špetku soli a vaříme 10 minut. Poté hrušky vyjmeme, šťávu přecedíme, vrátíme do hrnce, přidáme zbytek cukru a vaříme, až vznikne zlatavý sirup.
- 2Hrušky upravíme na talířky, přelijeme sirupem, posypeme zbytkem kopru a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.