Hrušky s mandlovým karamelem

35 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi rozehřejeme moučkový cukr a jakmile začne lehce hnědnout, přisypeme drcené mandle, promícháme, odstavíme, necháme vychladnout. Karamel vložíme do hmoždíře a roztlučeme.
  • 2
    Hrušky rozkrojíme na čtvrtky, vyjmeme jádřince, uvaříme ve sladké vodě s vanilkovým cukrem. Vaříme 2 minuty, necháme vychladnout.
  • 3
    Do vychlazených pohárků vložíme porce zmrzliny, navrch položíme hrušky a posypeme mandlovým karamelem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.