Hrušky s mandlovým karamelem
35 min.
Ingredience
- 300gramůHrušky
- 300gramůZmrzlina vanilková
- 120gramůCukr moučkový
- 40gramůMandle
- 200mililitrůVoda pitná
- 20gramůCukr vanilka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozehřejeme moučkový cukr a jakmile začne lehce hnědnout, přisypeme drcené mandle, promícháme, odstavíme, necháme vychladnout. Karamel vložíme do hmoždíře a roztlučeme.
- 2Hrušky rozkrojíme na čtvrtky, vyjmeme jádřince, uvaříme ve sladké vodě s vanilkovým cukrem. Vaříme 2 minuty, necháme vychladnout.
- 3Do vychlazených pohárků vložíme porce zmrzliny, navrch položíme hrušky a posypeme mandlovým karamelem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.