Hrušky s noky z krupice s mákem

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
23 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
5 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrušky oloupeme, rozřízneme na délku a odstraníme jádřince.
  • 2
    V hrnci smícháme decilitr vody, 20 g cukru, skořici a hřebíček, směs přivedeme k varu. Přidáme nakrájené hrušky a pod pokličkou je dusíme 50 minut na mírném ohni. Během dušení hrušky jednou obrátíme. Pak hrušky i nálev necháme v hrnci zcela vychladnout.
  • 3
    V jiném hrnci přivedeme k varu mléko, přimícháme zbylý cukr, přisypeme krupici a mletý mák, promícháme a chvilku vaříme. Pak vypneme oheň, do směsi přimícháme žloutek a máslo a necháme také vychladnout.
  • 4
    Před servírováním vždy položíme půlku hrušky důlkem po jádřinci nahoru, pokapeme ji trochou vývaru, dáme na ni kopeček makové směsi a polijeme šlehačkou, ušlehanou s vanilkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.