Hrušky s pusinkami
30 min.
Ingredience
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 55gramůCukr krystal
- 40gramůMandle
- 2lžíceLikér mandlový - Amaretto
- 850gramůKompot hruškový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Do zapékací misky naklademe na polovinu rozkrojené hrušky a polijeme je rozpuštěným máslem.
- 2Misky vložíme na 5 minut do trouby pod rozpálený gril. Hrušky obrátíme v misce a vložíme pod gril na dalších 5 minut.
- 3Bílek ušleháme s cukrem, přidáme mleté mandle a mandlový likér.
- 4Sníh rozdělíme na půlky hrušek a povrch posypeme najemno nasekanými mandlemi.
- 5Misku vložíme na 4 minuty opět pod gril a jakmile získá sníh hnědý nádech, tak misku s hruškami vyjmeme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.