Hrušky v mandlovém sněhu
25 min.
Ingredience
- 300gramůKompot hruškový
- 500mililitrůDžus hruškový
- 200mililitrůVoda pitná
- 10gramůSkořice mletá
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 30gramůCukr moučkový
- 20gramůMandle
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
179 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
3 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
5 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Hruškový kompot scedíme a hrušky nakrájíme na plátky. Do rendlíku nalijeme hruškový džus, přilijeme vodu, přidáme mletou skořici, přivedeme k varu, minutu povaříme a odstavíme. Zalijeme plátky hrušek a necháme vychladnout.
- 2Do misky nasypeme mleté mandle, cukr, přidáme bílky a šlehačem vyšleháme sníh, který vložíme na chvilku pod gril a lehce ogrilujeme.
- 3Hrušky se šťávou rozdělíme do pohárků, ozdobíme mandlovým sněhem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.