Hrušky v rumovém krému

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
24 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    1 l mléka vlijeme do hrnce, hned přidáme žloutky, cukr a za stálého šlehání přivedeme k varu. V 0,5 l studeného mléka rozšleháme pudinkový prášek a přilijeme ho do vařícího se mléka. Dohromady vaříme do zahoustnutí hladkého krému. Hotový krém odstavíme, za stálého míchání v něm rozpustíme máslo a vlijeme rum. Potom krém necháme vychladnout. Během chladnutí promícháme.
  • 2
    Hrušky oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, které rozdělíme do vysokých skleněných pohárů. Do každého poháru dáme připravený krém. Poháry s krémem dáme do lednice vychladit.
  • 3
    Těsně před servírováním každý pohár ozdobíme vyšlehanou šlehačkou, rozpůlenými bobulkami hroznového vína a drobně nasekanými ořechy. Hotový dezert ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.