Hrušky v rumovém krému
25 min.
Ingredience
- Krém
- 1,5litryMléko polotučné
- 3kusyVejce slepičí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 40gramůPudinkový prášek - vanilkový
- 40gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 40mililitrůRum
- 150gramůSmetana ke šlehání 30%
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
24 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 11 l mléka vlijeme do hrnce, hned přidáme žloutky, cukr a za stálého šlehání přivedeme k varu. V 0,5 l studeného mléka rozšleháme pudinkový prášek a přilijeme ho do vařícího se mléka. Dohromady vaříme do zahoustnutí hladkého krému. Hotový krém odstavíme, za stálého míchání v něm rozpustíme máslo a vlijeme rum. Potom krém necháme vychladnout. Během chladnutí promícháme.
- 2Hrušky oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, které rozdělíme do vysokých skleněných pohárů. Do každého poháru dáme připravený krém. Poháry s krémem dáme do lednice vychladit.
- 3Těsně před servírováním každý pohár ozdobíme vyšlehanou šlehačkou, rozpůlenými bobulkami hroznového vína a drobně nasekanými ořechy. Hotový dezert ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.