Hrušky v rumu

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
12 g
Cukr
64 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve uvaříme nálev: Do hrnce vlijeme vodu, přisypeme cukr, vložíme vanilkové lusky a přivedeme k varu. Potom ještě povaříme 5 minut. Nakonec vlijeme rum, zamícháme a stáhneme z ohně.
  • 3
    Omyté hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na měsíčky. Vložíme je na 10 minut do hrnce s vodou a citronovou šťávou. Následovně hrušky naskládáme do skleníček a zalijeme horkým nálevem. Skleníčky ihned zavíčkujeme.
  • 5
    Naskládáme je do zavařovacího hrnce, kde je při 85stupňové teplotě vaříme 15 minut. Nakonec skleníčky vybereme z hrnce, necháme je vychladnout a uložíme je na chladné a tmavé místo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.