Hrušky v rumu
40 min.
Ingredience
- 2kilogramyHrušky
- 1litrVoda pitná
- 6mililitrůCitronová šťáva
- Nálev
- 1litrVoda pitná
- 250gramůCukr krupice
- 2kusyVanilkový lusk
- 3decilitryRum
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
12 g
Cukr
64 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve uvaříme nálev: Do hrnce vlijeme vodu, přisypeme cukr, vložíme vanilkové lusky a přivedeme k varu. Potom ještě povaříme 5 minut. Nakonec vlijeme rum, zamícháme a stáhneme z ohně.
- 3Omyté hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na měsíčky. Vložíme je na 10 minut do hrnce s vodou a citronovou šťávou. Následovně hrušky naskládáme do skleníček a zalijeme horkým nálevem. Skleníčky ihned zavíčkujeme.
- 5Naskládáme je do zavařovacího hrnce, kde je při 85stupňové teplotě vaříme 15 minut. Nakonec skleníčky vybereme z hrnce, necháme je vychladnout a uložíme je na chladné a tmavé místo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.