Hrušky v županu s brusinkami

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vál nasypeme mouku, doprostřed uděláme důlek, přidáme vece, olej, špetku soli, limetkovou šťávu, vodu a vypracujeme hladké těsto. Pak těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme 30 minut odpočívat.
  • 2
    Marcipánovou hmotu promícháme se slivovicí, sušenými brusinkami. Těsto opět důkladně propracujeme a vyválíme na hodně tenký plát, který rozkrájíme na čtverce.
  • 3
    Hrušky omyjeme, oloupeme, vydlabeme jádřince a do dutiny vložíme marcipánovou směs. Každou hrušku zabalíme do těsta a okraje slepíme pomocí žloutku. Takto zabalené hrušky klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme žloutkem a vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia. Pečeme asi 40 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.