Hrušky v županu s brusinkami
70 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- 2lžičkyOlej slunečnicový
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaLimetková šťáva
- 100gramůMarcipánová hmota surová
- 1lžíceSlivovice
- 2lžíceCukr moučkový
- 10gramůBrusinky sušené
- 10kusůHrušky
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 0,13litrVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Na vál nasypeme mouku, doprostřed uděláme důlek, přidáme vece, olej, špetku soli, limetkovou šťávu, vodu a vypracujeme hladké těsto. Pak těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme 30 minut odpočívat.
- 2Marcipánovou hmotu promícháme se slivovicí, sušenými brusinkami. Těsto opět důkladně propracujeme a vyválíme na hodně tenký plát, který rozkrájíme na čtverce.
- 3Hrušky omyjeme, oloupeme, vydlabeme jádřince a do dutiny vložíme marcipánovou směs. Každou hrušku zabalíme do těsta a okraje slepíme pomocí žloutku. Takto zabalené hrušky klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme žloutkem a vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia. Pečeme asi 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.