Hrušky ve vanilkovém krému
30 min.
Ingredience
- 400gramůKompot hruškový
- 60mililitrůVíno bílé
- 3decilitryVoda pitná
- 40gramůCukr krupice
- 1lžíceCitronová kůra
- 100gramůDžem jahodový
- 200gramůPoleva čokoládová
- 200gramůSmetana jihočeská lahodná33%
- 40gramůCukr vanilka
- Na krém
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 40gramůPudinkový prášek - vanilkový
- 40gramůCukr krupice
- 1kusVanilkový lusk
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
1 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Do vhodného kastrůlku vlijeme vodu, víno, přisypeme cukr a nakonec jemně nastrouhanou citrónovou kůru. Vše přivedeme k varu a stáhneme ze sporáku. Půlky oloupaných hrušek naskládáme do sladkého sirupu, kde je necháme namočené až do dalšího použití.
- 2Příprava krému: do kastrůlku vlijeme mléko, vsypeme pudinkový prášek, přisypeme cukr a vložíme také vanilku. Za stálého míchání přivedeme k varu. Ve vaření krému pokračujeme až do jeho zahoustnutí a stáhneme z ohně.
- 3Na střed dezertního talířku položíme půlku hrušky, volné jamky po jádřincích naplníme džemem. Hrušky přelijeme teplým krémem a v lednici necháme vychladnout. Vychladlý krém přelijeme čokoládovou polevou, opět vložíme do lednice, aby čokoládová poleva ztuhla.
- 4Smetanu spolu s vanilkovým cukrem vyšleháme na šlehačku. Těsně před podáváním připravenou šlehačkou ozdobíme každou porci hrušek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.