Hrušky ve vanilkovém krému

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 400gramůKompot hruškový
    • 60mililitrůVíno bílé
    • 3decilitryVoda pitná
    • 40gramůCukr krupice
    • 1lžíceCitronová kůra
    • 100gramůDžem jahodový
    • 200gramůPoleva čokoládová
    • 200gramůSmetana jihočeská lahodná33%
    • 40gramůCukr vanilka
  • Na krém
    • 5decilitrůMléko plnotučné
    • 40gramůPudinkový prášek - vanilkový
    • 40gramůCukr krupice
    • 1kusVanilkový lusk
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
1 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vhodného kastrůlku vlijeme vodu, víno, přisypeme cukr a nakonec jemně nastrouhanou citrónovou kůru. Vše přivedeme k varu a stáhneme ze sporáku. Půlky oloupaných hrušek naskládáme do sladkého sirupu, kde je necháme namočené až do dalšího použití.
  • 2
    Příprava krému: do kastrůlku vlijeme mléko, vsypeme pudinkový prášek, přisypeme cukr a vložíme také vanilku. Za stálého míchání přivedeme k varu. Ve vaření krému pokračujeme až do jeho zahoustnutí a stáhneme z ohně.
  • 3
    Na střed dezertního talířku položíme půlku hrušky, volné jamky po jádřincích naplníme džemem. Hrušky přelijeme teplým krémem a v lednici necháme vychladnout. Vychladlý krém přelijeme čokoládovou polevou, opět vložíme do lednice, aby čokoládová poleva ztuhla.
  • 4
    Smetanu spolu s vanilkovým cukrem vyšleháme na šlehačku. Těsně před podáváním připravenou šlehačkou ozdobíme každou porci hrušek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.