Hůlkův sýrový vynález
15 min.
Ingredience
- 150gramůTvarůžky olomoucké věnečky
- 5gramůPaprika mletá pálivá
- 3gramyKmín drcený
- 400gramůChléb konzumní
- 50gramůSýr Hermelín (Camember, Encián)
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 50gramůSýr Niva (Rokfór)
- 50gramůSýr Čedar
- 1hrstPažitka
- 5gramůNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
11 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
329 mg
Cukr
329 mg
Postup přípravy
- 1Tvarůžky opatrně podélně rozkrojíme, aby byly slabší. Všechny sýry nakrájíme na kostičky a promícháme s pálivou paprikou, kmínem a zeleným pepřem. Na dno zapékací misky nebo pekáčku rozložíme plátky tvarůžků, na ně navršíme vrstvu sýrové směsi a zakryjeme opět vrstvou tvarůžkových plátků. Zakryjeme alobalem a vložíme do trouby pod gril, zahříváme na úplně minimální stupeň, jen aby se sýry roztekly a propojily, nesmí se péct. Hotové posypeme nasekanou pažitkou a podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.