Humr Newburg

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
18 g
Sacharidy
1 g
Cukr
234 mg
Vápník
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Studené humří maso nakrájíme na šestimilimetrové plátky, které osmahneme na másle po obou stranách, poté je zalijeme 4 lžícemi Madeiry a do sucha povaříme.
  • 2
    Obě půlky humří skořápky naplníme teplými plátky humra, přelijeme holandskou omáčkou a vložíme do předehřáté trouby, kde je svrchu 10 minut zapečeme.
  • 3
    Podáváme na míse na papírovém ubrousku.
  • 4
    Studený vařený humr [56304]:
  • 5
    Humra nejdříve usmrtíme bodnutím nože za hlavu, potom ho vypereme a zbavíme střívka, které prochází celým ocasem.
  • 6
    Levou rukou držíme humra za krunýř a pravou rukou uchopíme střední ocasní ploutvičku, kterou pootočíme a potom slabým trhnutím celé střívko vytáhneme ven.
  • 7
    Takto připraveného humra vhodíme do vařící slané vody a uvaříme (na půl kilogramu humra počítáme 25 minut vaření).
  • 8
    Uvařeného humra necháme vychladnout ve vývaru, následně jej dáme chladit do ledničky.
  • 9
    Humra vyjmeme z vývaru, silným ostrým nožem jej rozpůlíme podél páteře a rozevřeme na 2 poloviny. Z humra odstraníme vnitřnosti, maso vybereme a krunýř vypereme. Vybrané maso nakrájíme na plátky a vrátíme do krunýře.
  • 10
    Nejchutnější maso mají klepeta, která musíme naštípnout špičatou hranou ostrého nože.
  • 11
    Používáme vždy jen živé humry.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.