Humr Newburg
55 min.
Ingredience
- 200mililitrůHolandská omáčka
- 80gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceVíno madeira
- Studený vařený humr [56304]
- 600gramůHumr
- 0,5lžíceSůl
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
18 g
Sacharidy
1 g
Cukr
234 mg
Vápník
4 g
Postup přípravy
- 1Studené humří maso nakrájíme na šestimilimetrové plátky, které osmahneme na másle po obou stranách, poté je zalijeme 4 lžícemi Madeiry a do sucha povaříme.
- 2Obě půlky humří skořápky naplníme teplými plátky humra, přelijeme holandskou omáčkou a vložíme do předehřáté trouby, kde je svrchu 10 minut zapečeme.
- 3Podáváme na míse na papírovém ubrousku.
- 4Studený vařený humr [56304]:
- 5Humra nejdříve usmrtíme bodnutím nože za hlavu, potom ho vypereme a zbavíme střívka, které prochází celým ocasem.
- 6Levou rukou držíme humra za krunýř a pravou rukou uchopíme střední ocasní ploutvičku, kterou pootočíme a potom slabým trhnutím celé střívko vytáhneme ven.
- 7Takto připraveného humra vhodíme do vařící slané vody a uvaříme (na půl kilogramu humra počítáme 25 minut vaření).
- 8Uvařeného humra necháme vychladnout ve vývaru, následně jej dáme chladit do ledničky.
- 9Humra vyjmeme z vývaru, silným ostrým nožem jej rozpůlíme podél páteře a rozevřeme na 2 poloviny. Z humra odstraníme vnitřnosti, maso vybereme a krunýř vypereme. Vybrané maso nakrájíme na plátky a vrátíme do krunýře.
- 10Nejchutnější maso mají klepeta, která musíme naštípnout špičatou hranou ostrého nože.
- 11Používáme vždy jen živé humry.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.