Humří kousky s cizrnou a pomerančem

28 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
873 kcal
Bílkoviny
146 g
Tuky
13 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
9 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vložíme do vroucí vody humry, celerový řapík, mrkev a na kousky nakrájenou cibuli. Vaříme cca 7-8min, poté slijeme a necháme vychladnout.
  • 2
    Mezitím očistíme fenykl a bulvu nakrájíme na jemné kousky. Pomeranče oloupeme, rozdělíme na dílky, sloupneme bílou slupku a šťávu zachytíme.
  • 3
    Poté vyloupeme uvařené humry a maso nakrájíme na kostičky.
  • 4
    Připravíme zálivku. Rozmixujeme 3lžíce olivového oleje, lžíci pomerančové šťávy, sůl a pepř a dobře prošleháme.
  • 5
    Cizrnu propláchneme studenou vodou, necháme okapat, nasypeme do salátové mísy, přidáme nakrájený fenykl a dílky pomeranče.
  • 6
    Ochutíme zálivkou, přidáme humří maso, dozdobíme lístky fenyklu a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.