Humří terina se pstruhy
135 min.
Ingredience
- humří paštika
- 2kusyVejce slepičí
- 8gramůHumr
- 0,75lžičkaSůl
- 2špetkyPepř cayenský
- 2,5decilitryZakysaná smetana
- 1lžíceCitronová šťáva
- na ozdobu
- 8kusůHumr
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceMáslo bylinkové
- 1,5kilogramyPstruh
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaPepř bílý
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 0,75lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3499 kcal
Bílkoviny
648 g
Tuky
75 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
289 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z očištěných a omytých pstruhů s růžovým masem si připravíme filety bez kostí, které osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem,
- 2pokapeme citronovou šťávou a odložíme na talíř.
- 3Do velkého hrnce si dáme vodu a když se vaří, ponoříme do ní humry (scampi), necháme ve vodě asi minutu, humry vytáhneme, necháme zchladit. Odstraníme krunýře, vybereme maso a rozmixujeme je se smetanou a vejci. Pak humří paštiku dáme do mísy, přidáme sůl, cayenský pepř a citronovou šťávu podle chuti a vše dobře promícháme.
- 4Nádobu na terinu vymažeme olejem a celou obložíme plátky pstruha (kromě dvou) tak, aby se kůží dotýkaly nádoby a konce z každé strany přečnívaly přes okraj nádoby. Pak formu naplníme humří paštikou, konce plátků přehneme dovnitř a navrch položíme dva plátky pstruha s kůží navrch. Formu zakryjeme alobalem a nádobu ponoříme do pekáče s vroucí vodou a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Terinu pečeme přibližně 1 hodinu při 175 °C. Upečenou necháme vychladnout a pak ji odložíme do chladničky minimálně na 10 hodin.
- 5Druhý den terinu vyklopíme na mísu, opatrně odstraníme kůži ze pstruhů, nakrájíme ji na porce, které zatím nedáváme na talíře.
- 6Čerstvé humry uvolníme z krunýřů, necháme jim ocas a uděláme do každého podélně zářez. Krátce je z každé strany opečeme v pánvi na olivovém oleji s bylinkovým máslem. Opékáme je přibližně 3 minuty.
- 7Opečeného humra položíme na pokrájenou humří terinu a servírujeme s plátky chemicky neošetřeného citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.