Humří vývar s račím masem
30 min.
Ingredience
- 2lžíceŠťáva zázvorová
- 300gramůRak říční
- 2lžícePórek
- 2lžíceOmáčka sójová
- 7,5decilitrůVývar z humrů
- 1kusVejce slepičí
- 2hrstiNudle rýžové
- 4decilitryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
22 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
170 mg
Postup přípravy
- 1Do woku nalijeme humří vývar, přimícháme sójovou omáčku, zázvorovou šťávu a přivedeme k varu.
- 2Rýžové nudle si dáme nabobtnat do hrnce s vlažnou vodou a když jsou dostatečně měkké, scedíme je a propláchneme studenou vodou.
- 3V misce si rozšleháme vajíčko, které zamícháme do polévky. Pak do polévky vložíme uvařené maso z říčních raků, rýžové nudle, polévku promícháme, osolíme a opepříme podle chuti a mírně vaříme ještě 5 minut.
- 4Polévku podáváme s omytým, na nudličky pokrájeným pórkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.