Humří vývar s račím masem

30 min.

Ingredience

    • 2lžíceŠťáva zázvorová
    • 300gramůRak říční
    • 2lžícePórek
    • 2lžíceOmáčka sójová
    • 7,5decilitrůVývar z humrů
    • 1kusVejce slepičí
    • 2hrstiNudle rýžové
    • 4decilitryVoda pitná
    • 0,5lžičkaSůl
    • 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
22 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
170 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do woku nalijeme humří vývar, přimícháme sójovou omáčku, zázvorovou šťávu a přivedeme k varu.
  • 2
    Rýžové nudle si dáme nabobtnat do hrnce s vlažnou vodou a když jsou dostatečně měkké, scedíme je a propláchneme studenou vodou.
  • 3
    V misce si rozšleháme vajíčko, které zamícháme do polévky. Pak do polévky vložíme uvařené maso z říčních raků, rýžové nudle, polévku promícháme, osolíme a opepříme podle chuti a mírně vaříme ještě 5 minut.
  • 4
    Polévku podáváme s omytým, na nudličky pokrájeným pórkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.