Humrový bujon
55 min.
Ingredience
- 700gramůHumr
- 2kusyMrkev kořen
- 200gramůKedlubna
- 300gramůPaprika červená
- 200gramůCeler řapíkatý
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 5kusůNové koření celé
- 0,5lžičkaKmín celý
- 1,5lžíceSůl
- 1,5litryVoda pitná
- 6kusůKrevety tygří - loupané
- 0,5litrVíno bílé
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1lžíceMáslo
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
186 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
1 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Tygřím krevetám na zádech, kde bychom očekávali páteř, nařízneme jemně maso (otevřeme ji i prstem) a pod tekoucí vodou žilky odstraníme. Omyté krevety osušíme papírovou utěrkou. Krunýř mořského humra očistíme kartáčem a dobře omyjeme.
- 2Oloupanou mrkev a kedlubnu pokrájíme na kostky. Omyté a vyčištěné papriky pokrájíme na proužky. Omytý řapíkatý celer pokrájíme na kousky.
- 3V hrnci do rozehřátého másla přimícháme mletý pepř a zeleninu podusíme. Přilijeme 1,5 litru vody a 0,5 litru bílého vína, přidáme 2 lžičky rozdrceného barevného pepře, 5 kuliček nového koření, 0,5 lžičky kmínu a 2 lžíce rajského protlaku a 1,5 lžíce soli a vaříme 10 minut, pak přidáme humra a vaříme 20 až 25 minut.
- 4Před dovařením humra a zeleniny přidáme krevety, protože je vaříme 5 až 8 minut podle velikosti. Celková doba vaření je maximálně 35 minut.
- 5Vývar scedíme přes husté síto, křehké krevety upravíme na talíře a můžeme je podávat s bujonem.
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.