Humrový olej

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
64 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na přípravu oleje použijeme nejlépe humrové schránky, případně zbytky po oloupání krevet. Vše rozmělníme na jemné kousky, v pánvi rozpálíme olej, přisypeme suché schránky, nadrobno nasekanou cibuli, strouhaný zázvor, ochutíme solí a restujeme zvolna cca 10 minut.
  • 2
    Poté přisypeme papriku, znovu krátce orestujeme jen tak, aby paprika nezhořkla, zalijeme vodou a za stálého míchání zahříváme, až se voda odpaří. Odstavíme, odložíme na chladné místo, necháme 2 dny marinovat. Přes jemné plátno scedíme do lahviček, uzavřeme a zamrazíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.