Humrový olej
30 min.
Ingredience
- 500gramůHumr
- 500mililitrůOlej olivový
- 1kusCibule
- 1lžičkaZázvor celý
- 1špetkaSůl
- 150mililitrůVoda pitná
- 100gramůPaprika mletá sladká
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
64 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na přípravu oleje použijeme nejlépe humrové schránky, případně zbytky po oloupání krevet. Vše rozmělníme na jemné kousky, v pánvi rozpálíme olej, přisypeme suché schránky, nadrobno nasekanou cibuli, strouhaný zázvor, ochutíme solí a restujeme zvolna cca 10 minut.
- 2Poté přisypeme papriku, znovu krátce orestujeme jen tak, aby paprika nezhořkla, zalijeme vodou a za stálého míchání zahříváme, až se voda odpaří. Odstavíme, odložíme na chladné místo, necháme 2 dny marinovat. Přes jemné plátno scedíme do lahviček, uzavřeme a zamrazíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.