Husa na zelí
75 min.
Ingredience
- 1kilogramHusí maso
- 100gramůHusí sádlo
- 600gramůZelí kysané
- 3decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 9gramůSůl
- 40gramůCukr krupice
- 1lžičkaKmín římský
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
26 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Pekáč s poklicí vymažeme silně husím sádlem. Na jeho dno rozložíme oslazené a osolené kysané zelí a posypeme paprikou. Na zelí vložíme porce husy bez kůže, osolíme, pokmínujeme a zakryjeme další vrstvou ochuceného zelí. Rozpustíme husí sádlo, které smícháme s paprikou a touto šťávou rovnoměrně polijeme plochu pekáče. Zakryjeme a dáme do trouby pozvolna dusit, až je maso měkké, což zjistíme píchnutím nožem do středu porce. Zalijeme smetanou a odkryté ještě asi 10 minut necháme zapéct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.