Husa na zelí

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
26 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pekáč s poklicí vymažeme silně husím sádlem. Na jeho dno rozložíme oslazené a osolené kysané zelí a posypeme paprikou. Na zelí vložíme porce husy bez kůže, osolíme, pokmínujeme a zakryjeme další vrstvou ochuceného zelí. Rozpustíme husí sádlo, které smícháme s paprikou a touto šťávou rovnoměrně polijeme plochu pekáče. Zakryjeme a dáme do trouby pozvolna dusit, až je maso měkké, což zjistíme píchnutím nožem do středu porce. Zalijeme smetanou a odkryté ještě asi 10 minut necháme zapéct.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.