Husa pečená
145 min.
Ingredience
- 30gramůSůl
- 1litrVoda pitná
- 2gramyKmín celý
- 2000gramůHusa mražená
Počet porcí:
10Postup přípravy
- 1Husy očistíme, opláchneme, na povrchu i uvnitř mírně osolíme, vložíme do pekáče, okmínujeme a podlijeme trochou vody.
- 2Husy po obou stranách dozlatova upečeme. Tučnější části během pečení mírně napícháváme, aby se dobře vypeklo sádlo a husy přeléváme výpekem, aby se maso nevysušilo.
- 3Upečené husy vyjmeme z výpeku.
- 4Sádlo z výpeku slijeme, výpek zalijeme vařící vodou, krátce převaříme a procedíme. Část vypečeného sádla do výpeku přidáme.
- 5Při podávání podléváme jednotlivé porce šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.