Husa pečená

145 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
724 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
68 g
Vláknina
21 mg
Cukr
5 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Husy očistíme, opláchneme, na povrchu i uvnitř mírně osolíme, vložíme do pekáče, okmínujeme a podlijeme trochou vody.
  • 2
    Husy po obou stranách dozlatova upečeme. Tučnější části během pečení mírně napícháváme, aby se dobře vypeklo sádlo a husy přeléváme výpekem, aby se maso nevysušilo.
  • 3
    Upečené husy vyjmeme z výpeku.
  • 4
    Sádlo z výpeku slijeme, výpek zalijeme vařící vodou, krátce převaříme a procedíme. Část vypečeného sádla do výpeku přidáme.
  • 5
    Při podávání podléváme jednotlivé porce šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.