Husarská svíčková s haluškami
120 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1lžičkaSůl
- 0,5litrZakysaná smetana
- 800gramůHovězí svíčková
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 40gramůMáslo čerstvé
- 180gramůSlanina vepřová
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
811 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
53 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Svíčkovou očistíme, osolíme, poprášíme paprikou a celou obalíme slabými plátky slaniny. Převážeme nití a necháme asi 30 minut odležet.
- 2Nakrájenou cibuli a slaninu dáme do pekáče, přidáme kousek másla a svíčkovou na něm asi 30 minut pečeme.
- 3Pak ji vyndáme a zbylou cibuli se slaninou podusíme dorůžova. Zalijeme 0,5 litrem kyselé smetany, ve které jsme rozmíchali 4 lžíce mouky.
- 4Dle chuti přisolíme, povaříme do zhoustnutí a pak omáčku přecedíme.
- 5Při podávání krájíme svíčkovou na plátky, podléváme omáčkou a přidáváme halušky tvarohem sypané.
- 7Halušky
- 8Uvaříme uzené maso, nasekáme jej nadrobno a dáme do mísy.
- 9Z mouky a vajec vypracujeme těsto a rozválíme je v tenké placky. Z nich pak krájíme větší čtverečky.
- 10Ve vývaru z uzeného masa uvaříme nakrájené flíčky. Scedíme je a přidáme do mísy k uzenému masu.
- 11Přisypeme trochu mletého pepře a květu, osolíme a přilijeme rozehřáté máslo.
- 12V mléce rozšleháme vejce, zalijeme přísady v míse a vše zamícháme.
- 13Prohodíme hrstkou strouhané housky a vlijeme do máslem vymazaného pekáče. Necháme dorůžova upéct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.