Husarská svíčková s haluškami

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
811 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
53 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Svíčkovou očistíme, osolíme, poprášíme paprikou a celou obalíme slabými plátky slaniny. Převážeme nití a necháme asi 30 minut odležet.
  • 2
    Nakrájenou cibuli a slaninu dáme do pekáče, přidáme kousek másla a svíčkovou na něm asi 30 minut pečeme.
  • 3
    Pak ji vyndáme a zbylou cibuli se slaninou podusíme dorůžova. Zalijeme 0,5 litrem kyselé smetany, ve které jsme rozmíchali 4 lžíce mouky.
  • 4
    Dle chuti přisolíme, povaříme do zhoustnutí a pak omáčku přecedíme.
  • 5
    Při podávání krájíme svíčkovou na plátky, podléváme omáčkou a přidáváme halušky tvarohem sypané.
  • 7
    Halušky
  • 8
    Uvaříme uzené maso, nasekáme jej nadrobno a dáme do mísy.
  • 9
    Z mouky a vajec vypracujeme těsto a rozválíme je v tenké placky. Z nich pak krájíme větší čtverečky.
  • 10
    Ve vývaru z uzeného masa uvaříme nakrájené flíčky. Scedíme je a přidáme do mísy k uzenému masu.
  • 11
    Přisypeme trochu mletého pepře a květu, osolíme a přilijeme rozehřáté máslo.
  • 12
    V mléce rozšleháme vejce, zalijeme přísady v míse a vše zamícháme.
  • 13
    Prohodíme hrstkou strouhané housky a vlijeme do máslem vymazaného pekáče. Necháme dorůžova upéct.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.