Husarská vepřová pečeně

120 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kusCibule
    • 600gramůVepřová plec
    • 80gramůAnglická slanina
    • 1lžičkaSůl
    • 100gramůZelenina kořenová
    • 1lžícePaprika mletá sladká
    • 300mililitrůZakysaná smetana
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
    • 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
54 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso omyjeme, protkneme částí slaniny a osolíme. Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a vše osmahneme. Na základ vložíme maso a opečeme je po všech stranách. Okořeníme sladkou i pálivou paprikou, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka.
  • 2
    Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a mírně osmahneme. Podlijeme horkou vodou a chvíli povaříme.
  • 3
    Nakonec do omáčky vmícháme zakysanou smetanu a omáčku prolisujeme nebo rozmixujeme.
  • 4
    Maso nakrájíme na porce, vložíme do omáčky a necháme jen prohřát.
  • 5
    Podáváme s houskovými knedlíky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.