Husarská vepřová pečeně
120 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůVepřová plec
- 80gramůAnglická slanina
- 1lžičkaSůl
- 100gramůZelenina kořenová
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 300mililitrůZakysaná smetana
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
54 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, protkneme částí slaniny a osolíme. Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a vše osmahneme. Na základ vložíme maso a opečeme je po všech stranách. Okořeníme sladkou i pálivou paprikou, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka.
- 2Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a mírně osmahneme. Podlijeme horkou vodou a chvíli povaříme.
- 3Nakonec do omáčky vmícháme zakysanou smetanu a omáčku prolisujeme nebo rozmixujeme.
- 4Maso nakrájíme na porce, vložíme do omáčky a necháme jen prohřát.
- 5Podáváme s houskovými knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.