Husarské koláčky

40 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z másla, cukru, vanilkového cukru, mouky, žloutků a citronové kůry vypracujeme těsto. Necháme je krátce odpočinout.
  • 2
    Z těsta tvoříme kuličky, které klademe na nevymaštěný plech. Doprostřed každé uděláme prstem důlek. Koláčky potřeme vejcem a posypeme sekanými mandlemi. Ve středně vyhřáté troubě pečeme do zlatavé barvy.
  • 3
    Po vychladnutí důlky naplníme hladce umíchanou meruňkovou zavařeninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.