Husí drůbky na cibuli se smetanou
55 min.
Ingredience
- 400gramůHusí drůbky
- 100gramůCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2špetkyPaprika mletá pálivá
- 4decilitryVývar drůbeží
- 1,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1,2decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 1,5lžíceMaizena - kukuřičný škrob
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
30 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
551 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Husí drůbky: srdce, žaludek, játra, plíce, maso z krku a od kostí omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno.
- 2V hrnci rozpálíme máslo, na něm zpěníme cibuli, ke které přidáme drůbky. Promícháme je s cibulkou, restujeme asi 1-2 minuty dozlatova. Poté je osolíme, opepříme. Přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme a přilijeme horký vývar (2 dl). Pod pokličkou drůbky při mírné teplotě dusíme doměkka asi 25 minut.
- 3Když šťávu vydusíme, přilijeme 2 dl vývaru, ve kterém jsme rozmíchali kukuřičný škrob (Maizenu). Omáčku přivedeme k varu a vaříme za stálého míchání asi 1-2 minuty. Přilijeme smíchanou sladkou se zakysanou smetanou a necháme přejít varem. Dochutíme solí, případně i pepřem a odstavíme z plotny.
- 4Omáčku s drůbky servírujeme teplou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.