Husí drůbky na cibuli se smetanou

55 min.

Ingredience

    • 400gramůHusí drůbky
    • 100gramůCibule
    • 50gramůMáslo čerstvé
    • 1lžičkaSůl
    • 0,5lžičkaPepř bílý
    • 1lžičkaPaprika mletá sladká
    • 2špetkyPaprika mletá pálivá
    • 4decilitryVývar drůbeží
    • 1,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
    • 1,2decilitrySmetana 16% (pochoutková)
    • 1,5lžíceMaizena - kukuřičný škrob
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
30 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
551 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Husí drůbky: srdce, žaludek, játra, plíce, maso z krku a od kostí omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno.
  • 2
    V hrnci rozpálíme máslo, na něm zpěníme cibuli, ke které přidáme drůbky. Promícháme je s cibulkou, restujeme asi 1-2 minuty dozlatova. Poté je osolíme, opepříme. Přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme a přilijeme horký vývar (2 dl). Pod pokličkou drůbky při mírné teplotě dusíme doměkka asi 25 minut.
  • 3
    Když šťávu vydusíme, přilijeme 2 dl vývaru, ve kterém jsme rozmíchali kukuřičný škrob (Maizenu). Omáčku přivedeme k varu a vaříme za stálého míchání asi 1-2 minuty. Přilijeme smíchanou sladkou se zakysanou smetanou a necháme přejít varem. Dochutíme solí, případně i pepřem a odstavíme z plotny.
  • 4
    Omáčku s drůbky servírujeme teplou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.