Husí drůbky zadělávané
95 min.
Ingredience
- 1kusHusí drůbky
- 80gramůZelenina kořenová
- 1špetkaMuškátový květ
- 1lžičkaSůl
- 30gramůCibule
- 1kusKvěták
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1798 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
9 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očistíme a spaříme husí hlavu, krk, nohy a křídla. Musíme odstranit oči, zobák, sloupnout jazyk a vykrojit hltan, hrtan. Drůbky omyjeme ve studené vodě a nakrájíme.
- 2Povaříme v osolené vodě na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, důkladně očištěný žaludek a srdce. Přidáme drůbky a vaříme doměkka.
- 3Osmahneme na másle mouku do světle žluta, rozředíme vývarem z drůbků a povaříme na zahoustlou omáčku.
- 4Přidáme k ochucení muškátový květ, vykoštěné drůbky a samostatně uvařený na růžičky rozporcovaný menší květák. Necháme krátce povařit a na konec zjemníme žloutkem.
- 5Jako přílohu podáváme rýži, široké nudle nebo malé houskové knedlíčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.