Husí drůbky zadělávané

95 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1798 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
9 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme a spaříme husí hlavu, krk, nohy a křídla. Musíme odstranit oči, zobák, sloupnout jazyk a vykrojit hltan, hrtan. Drůbky omyjeme ve studené vodě a nakrájíme.
  • 2
    Povaříme v osolené vodě na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, důkladně očištěný žaludek a srdce. Přidáme drůbky a vaříme doměkka.
  • 3
    Osmahneme na másle mouku do světle žluta, rozředíme vývarem z drůbků a povaříme na zahoustlou omáčku.
  • 4
    Přidáme k ochucení muškátový květ, vykoštěné drůbky a samostatně uvařený na růžičky rozporcovaný menší květák. Necháme krátce povařit a na konec zjemníme žloutkem.
  • 5
    Jako přílohu podáváme rýži, široké nudle nebo malé houskové knedlíčky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.