Husí játra dušená

55 min.
Rakousko

Ingredience

    • 450gramůJátra husí
    • 1kusLanýž
    • 100gramůAnglická slanina
    • 1lžičkaPaštikové koření
    • 5kusůŠalotka
    • 1lžičkaSůl
    • 1šálekVíno madeira
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
16 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
13 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá játra odblaníme a uprostřed nařízneme. Naplníme je plátky lanýže, obalíme plátky slaniny a posypeme paštikovým kořením.
  • 2
    Dno pekáčku vyložíme nasekanou šalotkou, zalijeme Madeirou a vložíme připravená játra. Pod poklicí v troubě dusíme při mírné teplotě 30-40 minut.
  • 3
    Hotová játra nakrájíme na plátky a zalijeme procezenou šťávou.
  • 4
    Podáváme s dušenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.