Husí játra dušená
55 min.
Ingredience
- 450gramůJátra husí
- 1kusLanýž
- 100gramůAnglická slanina
- 1lžičkaPaštikové koření
- 5kusůŠalotka
- 1lžičkaSůl
- 1šálekVíno madeira
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
16 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
13 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omytá játra odblaníme a uprostřed nařízneme. Naplníme je plátky lanýže, obalíme plátky slaniny a posypeme paštikovým kořením.
- 2Dno pekáčku vyložíme nasekanou šalotkou, zalijeme Madeirou a vložíme připravená játra. Pod poklicí v troubě dusíme při mírné teplotě 30-40 minut.
- 3Hotová játra nakrájíme na plátky a zalijeme procezenou šťávou.
- 4Podáváme s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.