Husí játra přírodní
140 min.
Ingredience
- 1kusJátra husí
- 150gramůHusí sádlo
- 5lžicVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
162 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
16 g
Sacharidy
1 g
Vápník
9 mg
Železo
6 mg
Postup přípravy
- 1Očištěná a omytá játra vložíme do vyššího hrnce a přidáme tolik syrového sádla (nakrájeného na kostky), aby byla játra zakryta. Přilijeme naběračku studené vody, pod pokličkou zvolna dusíme, až škvarečky voní a zlátnou.
- 2Potom játra vyjmeme, sádlo osolíme, játra jím zalijeme a necháme vychladnout.
- 3Sádlo s játry používáme k přípravě pomazánek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.