Husí játra s vínem
45 min.
Ingredience
- 30gramůCibule
- 250gramůJátra husí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 2lžíceVíno madeira
- 60gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
43 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
255 mg
Cukr
870 mg
Postup přípravy
- 1Očištěná játra nakrájíme na silnější plátky, obalíme lehce v mouce a zprudka opečeme na sádle. Přidáme jemně pokrájenou cibuli a zvolna dusíme pod pokličkou.
- 2Měkká játra vyjmeme na nahřátou mísu, sebereme sádlo a přilijeme víno. Omáčku chvíli povaříme.
- 3Nakonec přidáme kousek másla, omáčku už nevaříme, nalijeme ji na játra.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.