Husí játra v husím sádle
60 min.
Ingredience
- 2kusyHřebíček
- 120gramůHusí sádlo
- 1kusJátra husí
- 1,5decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
33 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
86 mg
Cukr
6 mg
Postup přípravy
- 1Játra umyjeme ve zředěném mléce a zapíchneme do nich 2 hřebíčky.
- 2Položíme je do menší nádoby, přidáme nakrájené prsní husí sádlo a podlijeme studenou vodou. Přiklopíme a dusíme.
- 3Jakmile je sádlo průhledné a na okrajích nádoby nám začne růžovět, jsou játra hotová.
- 4Přendáme je do většího porcelánového hrnku a zalijeme sádlem z dušení. Játra musí být ponořená. Uložíme do lednice.
- 5Pro lepší chuť můžeme přidat nasekané mandle. Podáváme s tmavým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.