Husí játra v husím sádle

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
33 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
86 mg
Cukr
6 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Játra umyjeme ve zředěném mléce a zapíchneme do nich 2 hřebíčky.
  • 2
    Položíme je do menší nádoby, přidáme nakrájené prsní husí sádlo a podlijeme studenou vodou. Přiklopíme a dusíme.
  • 3
    Jakmile je sádlo průhledné a na okrajích nádoby nám začne růžovět, jsou játra hotová.
  • 4
    Přendáme je do většího porcelánového hrnku a zalijeme sádlem z dušení. Játra musí být ponořená. Uložíme do lednice.
  • 5
    Pro lepší chuť můžeme přidat nasekané mandle. Podáváme s tmavým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.