Husí krk nadívaný
0 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 300gramůJátra husí
- 1kusHusí krk
- 150gramůHusí sádlo
- 1kusHusí žaludky
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 250gramůVepřové maso tučné
- 1kusŽemle tuková
- 1špetkaPepř bílý
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
4192 kcal
Bílkoviny
117 g
Tuky
377 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Připravíme nádivku - žaludek, maso, játra, cibuli a namočenou a vymačkanou housku umeleme na masovém mlýnku.
- 2Přidáme vejce, sůl a pepř. Husí krk sešijeme na širokém konci, druhým koncem naplníme nádivkou a též sešijeme.
- 3Vložíme do pekáče s rozehřátým sádlem.
- 4Povrch potřeme sádlem a za občasného podlévání pečeme hodinu v předehřáté troubě na 200 stupňů.
- 5Krájíme na plátky a podáváme teplé nebo zastudena.
- 6Podáváme s rýží nebo s brambory a nastudeno s bramborovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.