Huspenina ze zvěřiny
70 min.
Ingredience
- 1kusCeler bulvový
- 1kusPórek
- 750gramůZaječí kýta
- 1lžíceTymián sušený
- 300mililitrůVoda pitná
- 130gramůŽampiony čerstvé
- 2lžíceVíno portské
- 2lžíceOcet jablečný
- 1lžíceVíno madeira
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1kusMrkev kořen
- 2kusyJalovec
- 4plátkyŽelatina bílá plátky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
13 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Zaječí stehna osolíme a opepříme. Zeleninu nadrobno nakrájíme. Na pánvi rozehřejeme olej a stehna na něm zprudka osmahneme ze všech stran. Přidáme připravenou zeleninu, jalovec, tymián a zalijeme 150 ml vody. Necháme 30 minut podusit. Želatinu dáme do studené vody a nakrájíme si žampiony. Z pánve vyjmeme stehna, vývar scedíme, přidáme do něj žampiony a necháme přejít varem, následně opět vyjmeme.
- 2Stehna obereme a maso nakrájíme na kostky. Želatinu rozpustíme ve vývaru, přidáme víno, ocet a madeiru, okořeníme.
- 3Do formy (nejlépe na paštiku), naklademe maso, žampiony a zalijeme vývarem se želatinou. Tuto směs necháme přes noc ztuhnout na chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.