Indiánské kořeněné jehněčí
100 min.
Ingredience
- 2,5kilogramyJehněčí kýta
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1lžíceKurkuma
- 4stroužkyČesnek
- 1lžíceGaram masala
- 1lžíceKmín celý
- 5lžicKoriandr čerstvý
- 1kusCitrony
- 150mililitrůJogurt bílý
- 1lžičkaSůl mořská
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
937 kcal
Bílkoviny
78 g
Tuky
65 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do mixéru dáme vše kromě kýty a rozmixujeme to na pastu.
- 2Jehněčí maso potřeme touto vytvořenou marinádou. Necháme 4 hodiny (nebo přes noc) v lednici.
- 3Poté setřeme marinádu. Grilujeme na grilu 25 minut, poté otočíme a ještě 15 minut grilujeme. Když už má jehněčí hnědou krustu, dáme ho ještě do trouby na 30 minut na 220 °C. Maso uvnitř by mělo být růžové.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.