Indiánský chleba z kukuřičné mouky

40 min.

Ingredience

    • 160gramůMouka kukuřičná
    • 130gramůMouka polohrubá
    • 1,5lžičkyKypřicí prášek do pečiva
    • 1lžičkaSůl
    • 1kusVejce slepičí
    • 200mililitrůMléko kefírové
    • 60gramůTuk ztužený
    • 0,5lžičkaCukr krupice
    • 0,5lžičkaSoda jedlá
  • Na vymazání
    • 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
20 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse promícháme obě mouky s kypřícím práškem, přidáme cukr, sůl a sodu.
  • 2
    Ve větší míse promícháme s kefírem vejce, přimícháme moučnou směs a rozpuštěný tuk. Umícháme těsto se žmolky, které vlijeme do vymazané zapékací mísy. Pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut. Chleba necháme prochladnout na mřížce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.