Indiánský chleba z kukuřičné mouky
40 min.
Ingredience
- 160gramůMouka kukuřičná
- 130gramůMouka polohrubá
- 1,5lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 200mililitrůMléko kefírové
- 60gramůTuk ztužený
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 0,5lžičkaSoda jedlá
- Na vymazání
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
20 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V míse promícháme obě mouky s kypřícím práškem, přidáme cukr, sůl a sodu.
- 2Ve větší míse promícháme s kefírem vejce, přimícháme moučnou směs a rozpuštěný tuk. Umícháme těsto se žmolky, které vlijeme do vymazané zapékací mísy. Pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut. Chleba necháme prochladnout na mřížce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.