Indická chlebová placka
35 min.
Ingredience
- 2lžičkySůl
- 7gramůInstantní droždí
- 300mililitrůVoda pitná
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
7 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
4 g
Vápník
26 mg
Postup přípravy
- 1Všechny ingredience smícháme a vytvoříme z nich těsto. Necháme ho hodinu kynout. Mělo by zdvojnásobit svůj objem.
- 2Poté vytvoříme 8 bochánků (každý cca 250 g) z těsta, a vyválíme je na kruh o průměru 15 cm, asi 1 cm tlustý. Necháme 15 minut kynout.
- 3Poté každou placku opečeme nasucho na pánvi - dohněda z každé strany.
- 4Před podáváním necháme vystydnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.