Indická jehněčí polévka
50 min.
Ingredience
- 1litrVývar jehněčí
- 1lžičkaPasta zázvorová
- 1lžičkaPasta česneková
- 2kusyChilli paprička
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1lžičkaSůl
- 0,3litrVoda pitná
- 0,25kilogramJehněčí maso mleté
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkyGaram masala
- 120mililitrůZakysaná smetana
- 0,5lžíceKoriandr čerstvý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
23 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí zbavíme nečistot. Cibuli, zelené chilli a lístky koriandru nakrájíme. Jehněčí důkladně smícháme s pastou z česneku a zázvoru, nakrájenou cibulí, chilli papričkami, lístky koriandru, masalou, mletým koriandrem a špetkou soli. Směs odložíme na hodinu bokem, aby se chutě smísily.
- 2V míse uhněteme těsto z mouky, 1/2 lžičky soli, vajec a vody a necháme jej 2 hodiny bokem vykynout. Následně z něj pomocí válečku vyválíme placku, kterou pokrájíme na rovnoměrné čtverečky. Na čtverečky umístíme mleté maso a těsto zabalíme tak, aby nám vznikly malé plněné knedlíčky. Okraje pak potřeme bílkem.
- 3Vývar uvedeme k varu, vložíme do něj knedlíčky a 20 minut vaříme. Zalijeme smetanou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.