Indická jehněčí polévka

50 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
23 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí zbavíme nečistot. Cibuli, zelené chilli a lístky koriandru nakrájíme. Jehněčí důkladně smícháme s pastou z česneku a zázvoru, nakrájenou cibulí, chilli papričkami, lístky koriandru, masalou, mletým koriandrem a špetkou soli. Směs odložíme na hodinu bokem, aby se chutě smísily.
  • 2
    V míse uhněteme těsto z mouky, 1/2 lžičky soli, vajec a vody a necháme jej 2 hodiny bokem vykynout. Následně z něj pomocí válečku vyválíme placku, kterou pokrájíme na rovnoměrné čtverečky. Na čtverečky umístíme mleté maso a těsto zabalíme tak, aby nám vznikly malé plněné knedlíčky. Okraje pak potřeme bílkem.
  • 3
    Vývar uvedeme k varu, vložíme do něj knedlíčky a 20 minut vaříme. Zalijeme smetanou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.