Indická kokosová raita
20 min.
Ingredience
- 6kusůChilli paprička zelená
- 2lžíceCizrna
- 7stroužkůČesnek
- 1lžíceChilli koření mleté
- 4kusyKari listy
- 1lžičkaOlej rostlinný
- 500gramůJogurt bílý
- 0,5kusKokos čerstvý
- 0,5lžičkaHořčičné semínko
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
48 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
12 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Dužninu z kokosového ořechu najemno nastrouháme. Na pánvi bez oleje opražíme namletou cizrnu (nebo cizrnovou mouku). Na suché plotýnce necháme péct kokosovou dužninu, zelené chilli papričky nadrobno nakrájené a česnek. Do malé misky vylijeme jogurt a smícháme jej s cizrnou, zeleninou a kokosovou dužninou.
- 2Směs následně pomocí mixéru mixujeme tak, aby nám z ní vznikla jemná kašička. V pánvi rozpálíme olej, na kterém opečeme nejprve tmavá hořčičná semínka, pak kari listy a chilli a vlijeme do jogurtu. Necháme vychladit a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.