Indická kukuřičná polévka
55 min.
Ingredience
- 0,2litrVoda pitná
- 200mililitrůKukuřice
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 3kusyCibule
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaGaram masala
- 2lžičkySůl
- 5kusůRajčata
- 2kusyMrkev kořen
- 45mililitrůChilli koření mleté
- 10kusůFazole
- 0,5kusZelí hlávkové bílé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Vyjma kukuřice a cibule najemno nakrájíme všechnu zeleninu. Hrnec napustíme vodou, osolíme a vaříme asi 30 minut. Následně vývar přecedíme. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli. Posypeme moukou, ochutíme masalou, přidáme špetku soli a důkladně mícháme po dobu 4 minut.
- 2Uvaříme kukuřici a přidáme ji k cibuli na pánvi. Na závěr zalijeme vývarem a necháme ještě 15 minut vařit. Přidáme špetku soli a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.