Indická kuřecí polévka
50 min.
Ingredience
- 1litrVývar drůbeží
- 0,2litrVoda pitná
- 3lžíceMouka kukuřičná
- 250mililitrůMléko polotučné
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaSůl
- 0,5kilogramKuřecí prsa
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
8 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
19 mg
Cukr
34 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci necháme uvedeme vodu do bodu varu a mírně ji osolíme. Necháme v ní uvařit kuřecí maso, následně je vyjmeme a odložíme bokem. Z kukuřičné moučky a mléka vytvoříme v hrnci jemnou kaši. Vývarem tuto kaši zalijeme a vaříme 20 minut na mírném plameni. Následně odložíme bokem.
- 2Ušleháme žloutek a zalijeme ho trochou polévky. Našlehaný žloutek nalijeme zpět do polévky a ochutíme špetkou soli. Polévku naplníme kuřecím masem a můžeme servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.