Indická polévka z chřestu
25 min.
Ingredience
- 0,2mililitrVoda pitná
- 5lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceMouka kukuřičná
- 5lžicMáslo čerstvé
- 75mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSůl
- 0,5kilogramChřest bílý
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Máslo a mouku zpracujeme na jíšku. Zalijeme ohřátým mlékem a důkladně promícháme. Dáváme pozor, aby se nám nevytvořily hrudky.
- 2V osolené vodě povaříme chřest. Jíšku smícháme s trochou chřestového vývaru, přidáme špetku soli a necháme vařit na mírném plameni. Odložíme bokem a počkáme, než vývar vychladne. Povařený chřest smícháme se zbylou částí vývaru, vše rozmixujeme a umístíme k základní části polévky. Posypeme moučkou a přidáme špetku soli. Vše znova povaříme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.