Indická samosa s uzeným kachním masem
35 min.
Ingredience
- 400gramůKachní maso uzené
- 2lžíceVývar rybí
- 30gramůCibulka jarní
- 3kusyChilli paprička
- 12mililitrůOlej sezamový
- 60mililitrůKokosové mléko
- 1,5decilitryVoda pitná
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 12plátkůTěsto na jarní závitky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
53 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
575 mg
Postup přípravy
- 1Kachní uzené maso nakrájíme na malé kousky, dáme do misky, přidáme nakrájenou jarní cibulku a nakrájené chilli papričky. Přilijeme kokosové mléko, sezamový olej, rybí vývar a ponorným mixérem všechny suroviny rozmixujeme.
- 2Listy těsta na jarní závitky namočíme do vody a nakrájíme je na menší čtverce. Do středu těsta lžící položíme připravenou náplň, spodním koncem těsta přikryjeme střed náplně. Potom vezmeme oba vrchní rohy a přeložíme je do středu, aby vznikl trojúhelník.
- 3Nakonec připravenou samosu navlhčíme, posypeme moukou a v pánvi na rozehřátém oleji smažíme dozlatova přibližně 2-3 minuty.
- 4Osmažené samosi naaranžujeme na jednotlivé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.