Indická špenátová polévka

25 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
23 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
768 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenát pečlivě opláchneme a rozemeleme na kaši. Na pánvi rozpálíme máslo a osmahneme na něm cibuli, dokud nezezlátne. Smícháme se špenátovou kaší a zprudka osmahneme. Špenát přidáme k vývaru, ochutíme solí a pepřem a uvedeme k varu.
  • 2
    Mouku smícháme s mlékem. Dáváme pozor, aby se nám nevytvořily hrudky. Následně jimi zalijeme polévku. Za stálého míchání vaříme cca 5 minut. Naservírujeme do předem připravených misek, ozdobíme šlehačkou a pokapeme citronovou šťávou. Můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.