Indická špenátová polévka
25 min.
Ingredience
- 1kusŠpenát listový čerstvý
- 200mililitrůMléko polotučné
- 1kusCibule
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 600mililitrůVývar zeleninový
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5kusCitronová šťáva
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
23 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
768 mg
Postup přípravy
- 1Špenát pečlivě opláchneme a rozemeleme na kaši. Na pánvi rozpálíme máslo a osmahneme na něm cibuli, dokud nezezlátne. Smícháme se špenátovou kaší a zprudka osmahneme. Špenát přidáme k vývaru, ochutíme solí a pepřem a uvedeme k varu.
- 2Mouku smícháme s mlékem. Dáváme pozor, aby se nám nevytvořily hrudky. Následně jimi zalijeme polévku. Za stálého míchání vaříme cca 5 minut. Naservírujeme do předem připravených misek, ozdobíme šlehačkou a pokapeme citronovou šťávou. Můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.