Indické červené jehněčí
50 min.
Ingredience
- 100mililitrůVoda pitná
- 1kilogramJehněčí maso
- 100mililitrůJogurt bílý
- 2lžíceChilli koření mleté
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1lžičkaGaram masala
- 1lžičkaKmín drcený
- 1kusCibule
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 3lžičkyFenykl obecný
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
398 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
25 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso zbavíme tuku, opláchneme je pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostičky. Cibuli si nakrájíme nadrobno a osmažíme ji na másle společně s kmínem a bobkovým listem. Následně přidáme nakrájené maso a ochutíme solí. Necháme smažit na středně silném ohni, dokud maso nezezlátne.
- 2Když je maso zlatavé, zalijeme je trochou vody a uvedeme k varu. Ochutíme namletým fenyklem, zázvorem a chilli. Zakryjeme poklicí a podusíme, dokud není maso měkké. Poté maso zalijeme jogurtem a vaříme 5 minut. Vše dochutíme masalou, promícháme a ozdobíme lístky koriandru. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.